Nieuws

Bel ons: 06 - 40 19 06 08

Juli 2017

Berichten over overlast door onkruid in kranten en sociale media.

Hiernaast een aantal berichten uit enkele kranten en sociale media over de ergernissen van onkruid.

 

Juli 2017

Kleurenscala

 

Clarostone voegzand is verkrijgbaar in maar liefst 23 kleurvariaties met als basis wit, grijs, zwart en bruin.

 

Hierdoor heeft u de mogelijkheid de voegen op te laten gaan in uw straatwerk of de voegen juist extra te accentueren.

 

Mei 2017

Uitbreiding wagenpark

 

Ons team is voorzien van een nieuwe, compleet ingerichte bedrijfswagen om onze klanten nog beter van dienst te zijn.

 

 

 

November 2016

Verbod op toepassing Glyfosaat

 

Vanaf begin 2016 is het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen op verhardingen verboden. Een belangrijke reden voor dit verbod is het negatieve effect van deze middelen op de waterkwaliteit als bron voor drinkwater.

 

Belangrijke oorzaak van normoverschrijdingen in water vormen middelen met de werkzame stof glyfosaat, zoals bijvoorbeeld Roundup.

 

Artikel uit "Tuin & Landschap" d.d. 24 november 2016:

 

 

Het Ctgb (College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden) heeft de toelating ingetrokken van gewasbeschermingsmiddelen op basis van glyfosaat met de formuleringshulpstof POE-tallowamine. Dit vloeit voort uit het besluit van de Europese Commissie dat op 2 augustus dit jaar is gepubliceerd.

 

Het besluit betreft niet de middelen die enkel glyfosaat bevatten, maar alleen die middelen waar de hulpstof POE-tallowamine aan toe is gevoegd.

 

Het gaat bijvoorbeeld om Roundup Econ 4 en Roundup Energy, beiden van Monsanto, die onder andere waren toegestaan voor onkruidbestrijding in het openbaar groen. Overigens blijven diverse Roundup-producten nog wel beschikbaar, zoals Roundup Evolution en Roundup Huis & Tuin. Van een groot aantal hiervan vervalt de toelating op 30 juni 2017.

 

Andere middelen

Andere onkruidbestrijdingsmiddelen waarvan om dezelfde reden de toelating is ingetrokken, zijn: PANIC, MON 79632, Shyfo, Glifonex, Sphinx, Glycar, Amega, Cliness, Clear-up concentraat, Quit onkruidstop, Pokon onkruid totaal stop concentraat, Imex-glyfosaat 2, Glyfos, HG onkruidweg concentraat, Glyphogan, Akosate, Glyfosaat Vloeibaar GDC, Onkruiddoder Concentraat DRE, Clinic Ace, Super Clean-up 360, Klaverblad Ultra Glyfosaat,

 

Er is een aflevertermijn afgesproken tot 22 december 2016 en een opgebruiktermijn tot 22 mei 2017.

 

Gebruiksverbod

Sinds maart dit jaar geldt er een professioneel gebruiksverbod voor alle gewasbeschermingsmiddelen op verhardingen, met uitzondering van bepaalde situaties waar de veiligheid in het geding is. Met ingang van november 2017 geldt er een algeheel professioneel verbod voor gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw.

 

 

 

HOE VERDER?

 

Door het verbod op glyfosaat zijn er afgelopen jaren door de markt diverse andere manieren van onkruidbestrijding geïntroduceerd zoals onder andere borstelen, branden en heet-water technieken.

 

Dit zijn milieuvriendelijke maatregelen die relatief kostbaar zijn en vaak meerdere malen per jaar herhaald dienen te worden om te blijven voldoen aan de gestelde eisen.

 

Clarostone is voor professionele opdrachtgevers zoals gemeenten, provincies, waterschappen en bedrijven maar ook voor particulieren een uitstekend en duurzaam alternatief voor onkruidbestrijding!

 

Een eenmalige investering waardoor u jarenlang gevrijwaard bent van onkruid.

 

┬ę Inter Civiel 2018

 

Clarostone wordt gedistribueerd door Inter Civiel

Volg ons op :